Contacteer Ons

  Openingsuren

  Maandag
  10:00-21:00
  Dinsdag (tot 07.11.23)
  GESLOTEN
  Dinsdag (vaaf 07.11.23)
  10:00-18:00
  Woensdag
  10:00-21:00
  Donderdag
  10:00-21:00
  Vrijdag
  10:00-21:00
  Zaterdag
  10:00-16:00
  Zondag
  GESLOTEN

  Feestdagen

  Woensdag 01.11.2023
  GESLOTEN
  Zaterdag 11.11.2023
  GESLOTEN
  Maandag 25.12.2023
  GESLOTEN

  Email

  info@sunart.be

  Phone

  011 60 40 29

  Home

  Sun Art – BEAUTY and SHAPING
  Meylandtlaan 107/2
  3550 Heusden Zolder

  F.A.Q.

  Moet ik een club-abonement nemen om te zonnen?

  De meeste klanten gebruiken onze producten en diensten in een van onze clubtarieven en verzekeren zich zo van de beste prijs. Het is echter ook mogelijk om de diensten individueel te betalen.

  Wanneer mag ik niet onder de zonnebank?

  Huidtype 1: Wanneer u een extreem gevoelige huid hebt en ook in de natuurlijke zon heel vlug een zonnebrand krijgt, dan mag je niet geen zonnesessie in een zonnestudio nemen.

  Reeds gekende aandoeningen: Wanneer u huidkanker hebt gehad, of er genetische aanleg is, dan raden we het gebruik van zonnebank af. U kan dit ook met uw arts bespreken.

  Medicamenten: Wanneer u fotosensibiliserende medicamenten neemt (vb antibiotica), dan vermijdt u best een zonnesessie en de natuurlijke zon.

  Zonnebrand: wanneer u momenteel een zonnebrand hebt, neemt u geen zonnesessie noch gaat u in de natuurlijke zon.

  Leeftijd: Het nemen van een zonnesessie in een zonnestudio, mag wettelijk pas vanaf 18 jaar. Ongeacht of een voogd of wettelijke vertegenwoordiger (vader, moeder, ed) toestemming geeft of niet.

   

  Kan ik op dezelfde dag onder de zonnebank en in de natuurlijk zon gaan?

  Nee, dat doet u beter niet. Wanneer u uw dosis aan UV straling overschrijdt, zou dat een zonnebrand kunnen geven. Dat moet vermeden worden.

  Waarom mag ik onder de zonnebank geen zonnelotion met SPF gebruiken?

  Hier staat het solarium tegenover de zon in het voordeel. Immers is de dosis bij een zonnetoestel exact gedefineert. Bij de zon is dat niet zo. Door uw huidtype, het soort toestel en het aantal minuten dat uw zonnesessie duurt op elkaar af te stemmen, wordt er op toegezien dat er geen zonnebrand kan optreden.

   

  Hoeveel kost een zonnesessie in een zonnecenter?

  Dat hangt ervan af welk apparaat je kiest en hoe lang je sessie duurt. Het start ongeveer bij € 10,- .

  Waarom mag ik pas vanaf 18 jaar onder de zonnebank?

  De wet verbiedt het zonnen voor onder 18-jarigen. De jonge huid is gevoeliger. Waarschijnlijk hangt de wet echter ook samen met het feit dat u dan meerderjarig bent.

  Moet ik make-up wegnemen voordat ik ga zonnen?

  Ja. Voor uw zonnesessie doe je ofwel geen make-up of parfum aan, ofwel ontschmink je je vóór je gaat zonnen. Door de combinatie van UV licht en make-up/parfum, zou het in bepaalde gevallen tot reacties van de huid kunnen komen. Dus best zonder make-up zonnen.

  Zijn er tips om mijn zomerteint langer te kunnen behouden?

  Uw huid vernieuwt zich in een cyclus van 28 dagen. Het stoot telkens weer de bovenste huidcellen af. Wanneer u uw huid optimaal verzorgt, dan gaat uw kleur langer mee. We geven nog 4 tips mee om langer van uw zomerbruin te genieten:

  Vóór u op vakantie gaat en uw zomerkleurtje opbouwt, is het best om een goeie lichaamspeeling te (laten) doen. Zo worden alle dode huidcellen weggenomen.
  Te lang en te heet douchen, droogt de huid uit en brengt de zuurtegraad door elkaar. Gebruik zeker een ph neutrale douchegel. Na het douchen de huid goed hydrateren met een lotion.
  Je hydratatiepeil van binnen uit ondersteunen door genoeg te drinken. 1,5 – 2 liter (afhankelijk van uw grootte en gewicht) water of ongezoete thee per dag drinken. Enkel zo wordt de huid van binnenuit goed verzorgd.
  Het solarium kan helpen jouw zomerteint langer te behouden. In het center kan de zonneconsulente u vrijblijvend informeren over uw individuele zonnesessies die het behoud van uw teint ondersteuenen.